سردار نقدي در کنگره ملي اقتصاد مقاومتي با اشاره به موانع و مشکلات توليد ملي و راهکارهاي برون رفت از رکود، گفت: فساد اقتصادي و مبارزه با قاچاق از الزامات مشارکت عمومي و توسعه سرمايهگذاري در توليد است.
به گزارشسلام لردگان به نقل از فارس، محمد رضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در جريان برگزاري کنگره ملي اقتصاد مقاومتي در تهران اظهار داشت: در روستايي به طور خودجوش زمينها يکپارچه شدند، اما آيا نبايد در اين خصوص مديريت هم اقدامي انجام دهد.
وي با اشاره به اينکه در زمينه اقتصاد مقاومتي بايد زمينهها براي توسعه و پيشرفت فراهم شود، افزود: چرا کشاورز ما براي زمينهاي خود سند ندارد، تا به ازاي آن از تسهيلات بانکي استفاده کرده و کسب و کار خود را رونق دهد؛ اين موارد نيازمند مديريت جهادي و برنامهريزي است.
سردار نقدي يکي ديگر از مشکلات بر روند توسعه فعاليتها را عدم هماهنگي و ارتباط ميان صنعت و دانشگاه عنوان کرد و گفت: مسئول هماهنگي ارتباط ميان صنعت و دانشگاه، بازار و صنعت و همه اينبخشها با دولت کجاست؟
وي تاکيد کرد: برخي پيشرفتهاي قابل ملاحظه صنعت دفاعي را به خاطر سرمايهگذاري در اين بخش عنوان ميکنند، در حالي که اين صنعت در ارتباط با دانشگاه از ظرفيتها و پتانسيل علمي جوانان ايراني استفاده کردهاند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به لزوم ارتباط ساير صنايع با دانشگاهها تصريح کرد: يکي از لازمههاي پيشرفت در زمينه حضور فعال دانشگاهها و استفاده از پتانسيلهاي علمي است.
سردار نقدي با بيان اينکه يکي از موانع پيشرفت توليد ملي، وجود فساد اقتصادي و قاچاق در کشور است، گفت: بسياري از مردم نقدينگيهاي خود را به سمت توليد نميآورند، چرا که برخي ثروتهاي بادآوردهاي در اختيار دارند که انگيزه را از ساير افراد ميگيرد.
نقدي افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامي بارها در مورد فساد اقتصادي، فرمان 8 مادهاي و يا دستور تشکيل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دادند و در کنار آن به سران قوا براي مبارزه با فساد تشکيل نشستهاي منظم را گوشزد کردهاند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با تاکيد بر اينکه امروز ابزارهايي براي کنترل ورود کالا از مجاري غير رسمي به داخل کشور وجود دارد، گفت: به راحتي با يک فرمان اداري ميتوان جلوي ورود حتي يک عدد گوشي قاچاق را هم گرفت؛ بخش اعظمي از تلفنهاي همراه موجود در کشور از طريق مجاري غير رسمي وارد کشور ميشوند.
وي همچنين با اشاره به اينکه در زمان فعاليت بنده در ستاد مبارزه با قاچاق کالا، جلوي 2 ميليارد دلار کالاي قاچاق گرفته شد، گفت: در اين مدت اقدامات خوبي انجام شد و هماکنون نيازمند چنين تصميمات و برنامهريزيهايي هستيم.
نقدي با بيان اينکه مقررات دست و پاگير مانع از پيشرفت توليد ملي ميشوند، گفت: تمام اين مسائل و مشکلات نيازمند مديريت جهادي است و در کنار آن عزم ملي را ميطلبد.
وي با اشاره به اينکه مردم را بايد در ساير عرصهها از جمله اقتصاد کشور همراه کنيم، گفت: ايجاد شور و نشاط، علاقه و مشارکت دادن همه مردم در توليد نيازمند تحرک و استفاده از ابزارهاي مديريتي است.
سردار نقدي تاکيد کرد: در دولت قبل فهرستي از اقداماتي که ميتوانست براي حضور مردم و نقش آفريني آنان در اقتصاد انجام داد ارائه شد و در جلساتي هم تنها درباره آن بحث و تبادل نظر شد، اما اقدام خاصي صورت نگرفت.
سردار نقدي با تاکيد بر اينکه در دولت فعلي هم فهرست عناوين اقدامات قابل انجام توسط بسيج ارائه شده است، گفت: هنوز پس از گذشت بيش از 1.5 سال نوبت به استماع صحبتهاي ما نرسيده است.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به کارکردهاي بسيج و اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد مقاومتي طي 2 سال گذشته تاکيد کرد: در عرض دو سال گذشته 100 هزار شغل به همت بسيج سازندگي در کارگاههاي توليدي کوچک ايجاد شد که اگر دولت هم در اين باره همراهي کند، عرصههاي زيادي وجود دارد.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با انتقاد از خام فروشي نفت به جاي توليد محصول نهايي تاکيد کرد: روزانه يک ميليون بشکه نفت به خارج کشور صادر ميشود که در صورت تبديل آن به محصول نهايي حتي يک نفر در کشور بيکار نخواهد ماند.
وي گفت: همين بنرهايي که در سالن فعلي نصب شده است همه از توليدات خارجيها تامين ميشود، در اين زمينه نفت خام را به نصف قيمت دريافت ميکنند و پس از تبديل به ارزش افزوده به خودمان ميفروشند.
سردار نقدي با بيان اينکه کارخانههاي نيمهفعال و مهندسان فارغالتحصيل دانشگاهها در زمينه تبديل نفت خام به محصول نهايي به کار گرفته شود، گفت: هيچ چيزي در زمينه توليد محصول نهايي در کشور چه به لحاظ دستگاه و چه به لحاظ دانش فني کم نداريم و در اين خصوص امکان حضور فعال هزاران نفر و اشتغال آنان در اين صنعت وجود دارد.
وي ادامه داد: اکنون غربيها در آسيبپذيرترين شرايط ممکن قرار دارند و با چند تحريم آزادانه در حال فعاليت هستند، اما به دليل عدم استفاده از ابزارهاي مديريتي از پتانسيلها و ظرفيتهاي داخلي غفلت شده است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: حضور مردم تنها نبايد به راهپيمايي و تظاهرات و رأي گيريها ختم شود، بلکه همين ظرفيت امکان ايجاد تحول اقتصادي و حرکت دستهجمعي براي توسعه فعاليتها و مقاصد نظام جمهوري اسلامي ايران وجود دارد.
انتهاي پيام/